Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[DOWNLOAD] "Operation tungt vatten" by Neal Basbomb " Book PDF Kindle ePub Free

Operation tungt vatten

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Operation tungt vatten
  • Author : Neal Basbomb
  • Release Date : January 19, 2017
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 25473 KB

Description

En av de mest spektakulÀra hÀndelserna under andra vÀrldskriget
»Den som tycker att operationen Ă€r spĂ€nnande att lĂ€sa eller se teveserier om pĂ„minns hĂ€r om det djupa allvaret för alla inblandade … Boken fyller kunskapsluckor hos svenska lĂ€sare … den Ă€r skriven som en löpande berĂ€ttelse men Ă€r helt faktabaserad och fĂ€ngslande.« BibliotekstjĂ€nst
1942 fruktar de allierade det vĂ€rsta: Nazityskland hĂ„ller pĂ„ att bygga en egen atombomb. Det enda som saknas Ă€r tillrĂ€ckligt stora mĂ€ngder tungt vatten för att skapa en fungerande kĂ€rnreaktor. För att stoppa tyskarna mĂ„ste den enda anlĂ€ggningen som tillverkar tungt vatten förstöras — Norsk Hydros fabrik i det tyskockuperade Norge.
Operation tungt vatten Àr den bÀstsÀljande författaren Neal Bascombs skildring av hÀndelserna som kulminerade i nio norska kommandosoldaters attack pÄ den avlÀgset belÀgna tungvattenfabriken och deras dramatiska flykt till Sverige efterÄt.
Den militÀra operationen som satte stopp för Nazitysklands kÀrnvapenprogram hör till en av de mest spektakulÀra hÀndelserna under andra vÀrldskriget. Med hjÀlp av aldrig tidigare publicerade brev och dokument har Neal Bascomb Ästadkommit en thrilleraktig skildring av det mytomspunna hÀndelseförloppet.


Free PDF Download "Operation tungt vatten" Online ePub Kindle